Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De Storm' bekroond met Gouden Filmtrofee

Shownieuws

De film 'De Storm' heeft de harten van de bioscoopgangers weten te veroveren. De film over de watersnoodramp werd vrijdag bekroond met de Gouden Filmtrofee.

De film 'De Storm' heeft de harten van de bioscoopgangers weten te veroveren. Hoofdrolspeler Barry Atsma nam bij RTL Boulevard de Gouden Filmtrofee in ontvangst.

Deze onderscheiding wordt uitgereikt als een Nederlandse film meer dan honderdduizend bezoekers heeft weten te trekken. De film over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland wist woensdag al dit bezoekersaantal te trekken. Ondertussen staat de teller op 135 duizend bioscoopgangers.

Atsma wist vanaf begin af aan al dat het een historische en bijzondere film was, 'maar hier hoop je alleen maar op'. In de film speelt hij een man die samen met Julia, een rol die vertolkt wordt door actrice Sylvia Hoeks, op zoek gaat naar haar verloren baby in het ondergelopen landschap. Ook Dirk Roofthooft, Monic Hendrickx en Katja Herbers zijn in de film te zien.

De Storm ging twee weken geleden in première en is sinds vorige week donderdag in meer dan honderd zalen in het hele land te zien. Tijdens het Nederlands Film Festival werd de onderscheiding ontvangen door actrice Sylvia Hoeks, regisseur Ben Sombogaart en producent Alain de Levita uit handen van festivaldirecteur Doreen Boonekamp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen