Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijzenregen voor studenten op filmfestival

Shownieuws

Het regende vrijdag prijzen tijdens het 29e Nederlands Film Festival. Het beste productietalent en de beste eindexamenfilms werden bekroond.

Het regende vrijdag prijzen tijdens het 29e Nederlands Film Festival in Utrecht. De studentenprijzen werden uitgereikt om beginnend talent te stimuleren in hun verdere loopbaan in de filmindustrie. Het beste productietalent van de nieuwe lichting en de beste eindexamenfilms werden bekroond met verschillende awards.

Constant van Panhuys en Derk-Jan Warrink wisten met 'Jacco's film' de NVS Award in de wacht te slepen. Deze prijs werd toegekend door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten. De twee, die zich samen het beste productietalent van de nieuwe lichting mogen noemen, ontvangen vijfduizend euro. De film draait om Jacco, een tienjarige jongen die de wereld bekijkt met een kritische blik.

Timur Ismailov kreeg voor zijn film 'Bingo' de Tuschinski Award voor de beste film van de Nederlandse Film en Televisie academie in Amsterdam. De de Leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten hebben de film bekroond. In deze korte film werkt de jonge zigeuner Bingo als illegale bouwvakker. Ondanks de rauwe wereld blijft hij positief. Ismailov kreeg drieduizend euro.

De NFF Student Award voor de beste film van de andere audiovisuele opleidingen in Nederland ging naar Floris Parlevliet. Met de film 'Mesopotamië' wist de student van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hoge ogen te gooien. In deze korte dialoogloze film vindt een man op het wad een blote jongen en ontfermt zich over hem. Deze award bestaat uit een bedrag van 2500 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen