Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Verwarring BN'ers door urban dresscode

Shownieuws

Voor de première van de nieuwe hiphopfilm 'Carmen van het Noorden' op het Nederlands Film Festival in Utrecht werd iedereen verzocht geheel in stijl te komen.

Voor de première van de nieuwe Nederlandse hiphopfilm 'Carmen van het Noorden' op het Nederlands Film Festival in Utrecht werd iedereen verzocht geheel in stijl te komen. Maar de dresscode 'urban' bracht nogal wat verwarring met zich mee.

Voetbalvrouwen-acteur Mike Weerts omschrijft het thema als 'streetwise' en vertaalde dat naar zijn outfit door een muts op de rode loper te dragen. Mc Rotjoch vertelt dat hiphoppers, waar hij zich onder schaart, eigenlijk helemaal niet zo van de term houden. Presentator Mike Starink vindt het maar een modewoord en vergelijkt het met het ooit zo hippe 'loungen'.

Ook de iets oudere generatie leek moeite te hebben met het vraagstuk 'wat is urban?'. Schrijver Ronald Giphart denkt als eerste aan de Grieks-Romeinse tijd, 'toen het platteland urbaniseerde', maar vermoedt dat waarschijnlijk 'iets met springende negers' bedoeld is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen