Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Beatles favoriet bij een op de veertien

Shownieuws

Nederlanders kiezen massaal The Beatles tot hun favoriete artiesten aller tijden. Een op de veertien verkiezen de groep boven Abba en Michael Jackson.

Nederlanders kiezen The Beatles tot hun favoriete artiesten aller tijden. Een op de veertien landgenoten verkiezen Paul, John, George en Ringo voor Abba en Michael Jackson. Dit blijkt maandag uit representatief onderzoek onder vierhonderd mensen van 13 jaar en ouder van onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.

De Britse popgroep wint overtuigend met 7,2 procent van de stemmen. De Zweedse formatie Abba en Michael Jackson hebben het nakijken op plaats twee en drie. Zij kregen respectievelijk 5,2 en 5,1 procent van de stemmen. De populairste Nederlander is Guus Meeuwis op de vijfde plaats.

Niet alleen 'oude rotten' als Elvis Presley en de Dire Straits staan in de top tien, ook nieuwere namen als Coldplay en Robbie Williams hebben een plaatsje verworven in het lijstje van favoriete artiesten aller tijden.

The Beatles werden ook gekozen tot favoriet van het decennium van hun doorbraak, de jaren zestig. Abba voert het lijstje van de seventies aan, Michael Jackson is het populairst van de jaren tachtig en de Nederlandse band Bløf mag zich favoriet van de jaren negentig noemen. Coldplay werd de afgelopen tien jaar het meest bewonderd.

Bijna vijftig jaar na de opkomst van The Beatles is het viertal uit Liverpool nog altijd mateloos populair. In augustus kozen de Amerikanen The Beatles al tot hun favoriete artiest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen