Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Charlize Theron: ik ben geen filmster

Shownieuws

Charlize Theron noemt zichzelf liever actrice dan filmster. Dat heeft alles te maken met de taakomschrijving. "Vroeger ging het om je werk."

Charlize Theron noemt zichzelf liever actrice dan filmster. Dat heeft alles te maken met de taakomschrijving. "Vroeger ging het om je werk, maar nu gaat het erom dat je naar de Oscars gaat en er goed uitziet." Dat vertelt ze aan de Britse Sunday Times.

De 34-jarige Zuid-Afrikaanse, die haar loopbaan begon als model, ambieerde eigenlijk een carrière als danseres. Ze verhuisde daarvoor naar New York, maar een knieblessure gooide roet in het eten. Daarop rolde Theron in het acteervak. "Vandaag de dag zijn jonge meiden verslaafd aan de roem, ik niet. Ik hou dingen liever privé."

De actrice praat liever niet over haar roerige verleden. Toen Theron 15 jaar was schoot haar moeder haar alcoholische vader dood. Moeder Gerda werd niet gestraft, de politie deed ze zaak af als zelfverdediging. "Het is als een tatoeage", vertelt de actrice. "Het verdwijnt nooit. Mensen rakelen het altijd op, maar daar voel ik me niet gemakkelijk bij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen