Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katherine Jackson erft minder dan verwacht

Shownieuws

Katherine Jackson krijgt toch niet veertig procent van de erfenis van haar zoon. Ze krijgt genoeg om een financieel onbezorgd leven te leiden.

De moeder van de overleden popster Michael Jackson krijgt toch niet veertig procent van de erfenis van haar zoon. Katherine krijgt genoeg om een financieel onbezorgd leven te leiden, maar na haar dood gaat het voor haar gereserveerde deel rechtstreeks naar Michaels kinderen. Dat meldt het Amerikaanse TMZ.

Eerder werd bericht dat de 79-jarige Katherine veertig procent van de erfenis van haar zoon zou krijgen. Nu blijkt dat ze het moet doen met de toegewezen achttienduizend euro per maand. De kinderen Prince, Paris en 'Blanket' ontvangen samen iets meer dan veertigduizend per maand uit de erfenis van hun vader. Twintig procent van de erfenis gaat naar liefdadigheid.

Michael Jackson overleed op 25 juni aan een hartstilstand als gevolg van foutief medicijngebruik. Zijn nalatenschap wordt beheerd door advocaat John Branca en muziekmagnaat John McClain. Moeder Katherine is niet al te blij met hun aanstellingen door de rechter. Zij had gehoopt dat een familielid een stem in het beheer zou krijgen.

De totale nalatenschap van Jackson wordt op ruim vijfhonderd miljoen dollar, 343 miljoen euro, geschat. Maar de popster liet ook een schuld van zo'n vierhonderd miljoen dollar, bijna 275 miljoen euro, achter. Onder de schuldeisers zijn stylisten, beveiligers en advocaten die Jackson bijstonden toen hij werd beschuldigd van kindermisbruik. Het geld blijft echter ook na zijn dood binnenstromen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen