Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prins Claus geëerd in theatervoorstelling

Shownieuws

Een groep BN'ers en politici gaat Prins Claus eren in de theatervoorstelling 'Claus!'. De hommage is op zondag 6 december te zien in Koninklijk Theater Carré.

Een groep bekende Nederlanders en politici gaat Prins Claus eren in de eenmalige theatervoorstelling 'Claus!'. De hommage is 6 december te zien in Koninklijk Theater Carré.

Zeven jaar na de dood van de echgenoot van koningin Beatrix kruipt Thom Hoffman in de rol van de prins. Ook Maartje van Wegen, Jörgen Raymann, Philip Freriks, Gerda Havertong en een hele rits politici staan samen op de planken, meldt Stichting Julius Leeft! maandag.

'Claus!' vertelt het levensverhaal van de prins, waarbij onder meer zijn liefde voor Afrika en zijn relatie met Beatrix en zijn drie zonen aan de orde komen. De regie is in handen van PvdA-politicus John Leerdam. Het Kamerlid moet onder anderen Wouter Bos, Boris van der Ham en Job Cohen het acteerwerk bijbrengen.

Het is de vijfde keer dat Leerdam een theatervoorstelling met BN'ers maakt. Eerder maakte hij voorstellingen over Suriname (2005), de Nederlandse Antillen (2006), de Molukken (2007) en Zuid-Afrika (2008). De voorverkoop van 'Claus!' is inmiddels begonnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen