Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt presenteert energierekening

Shownieuws

Ondanks zijn grootverbruikende gezin heeft Brad Pitt toch nog oog voor het milieu. Zijn huizen voor het goede doel verbruiken voor slechts 24 euro energie.

(Novum/AP) - Ondanks zijn grootverbruikende gezin heeft Brad Pitt toch nog oog voor het milieu. De Hollywoodhunk maakte donderdag bekend dat de energierekening van zijn zuinige huizen voor het goede doel gemiddeld slechts 24 euro bedraagt. De acteur vertelde over de stand van zaken van zijn project met energiezuinige huizen in New Orleans.

Pitt begon in 2007 met de bouw van de speciale huizen in de stad nadat orkaan Katrina er in 2005 enorme schade aanrichtte. Namens zijn stichting Make It Right wil de acteur uiteindelijk honderdvijftig huizen neerzetten. De huizen zijn voorzien van zonnecollectoren op het dak en allerlei energiebesparende snufjes.

De woningen kosten gemiddeld 118 duizend euro per stuk, maar Pitt vertelde dat de kosten van de bouw al zakken. De huizen zijn bestemd voor slachtoffers van de orkaan, die de verzekering en belasting kunnen betalen. De maandlasten zijn inkomensafhankelijk en worden gesubsidieerd door de stichting van de acteur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen