Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna 800 duizend kijkers voor Rad van Fortuin

Shownieuws

De comeback van Rad van Fortuin heeft zondag bijna achthonderdduizend kijkers getrokken. Nummer een van de avond was Boer zoekt Vrouw met 3,7 miljoen kijkers.

De comeback van het spelletje Rad van Fortuin heeft zondagavond bijna achthonderdduizend kijkers getrokken. Lieke van Lexmond, Peter van der Vorst en Yes-R probeerden in de eerste aflevering zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Lezen en Schrijven.

De 797 duizend kijkers zagen hoe Lieke van Lexmond de heren achter zich liet en met 2150 euro naar de finale vertrok. Daar puzzelde de Goede Tijden Slechte Tijden-actrice nog eens elfduizend euro bij elkaar voor het goede doel.

De televisiehit uit de jaren negentig keert voor vier afleveringen terug op de buis. Leontine Borsato laat de letters weer zien, maar Rad van Fortuin-boegbeeld Hans van der Togt is vervangen door Carlo Boszhard. In aanloop naar de comeback van de spelshow liet Van der Togt weten dat hij het 'zeer onbeleefd en respectloos' vindt dat hij gepasseerd is.

In de ochtendshow van Ruud de Wild reageerde Van der Togt op de eerste aflevering van 'zijn' spelletje. "Rad van Fortuin was leuk, maar eigenlijk had ik daar moeten staan!".

Absolute nummer een van de zondagavond was voor de vijfde week op rij Boer zoekt Vrouw. De speurtocht van vijf boeren naar ware liefde was goed voor ruim 3,7 miljoen kijkers. Ook het vierde seizoen van het datingprogramma is een waar kijkcijferkanon: Boer zoekt Vrouw weet wekelijks miljoenen kijkers aan de buis te kluisteren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen