Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie: dood Gately verschrikkelijk ongeluk

Shownieuws

Boyzone-zanger Stephen Gately stierf zaterdag een natuurlijke dood. Daar gaat zijn familie van uit. Mogelijk is de 33-jarige gestikt in zijn eigen braaksel.

(Novum/AP) - Boyzone-zanger Stephen Gately stierf zaterdag een natuurlijke dood. Dat is waar zijn familie van uitgaat. "Het gaat niet om een misdrijf en Stephen pleegde geen zelfmoord", zegt een vriend van de familie namens de Gately's. "Het is gewoon een verschrikkelijk ongeluk."

Gately stierf zaterdag op 33-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Mallorca. De doodsoorzaak is nog steeds niet officieel vastgesteld, een autopsie moet meer duidelijkheid bieden. Die wordt waarschijnlijk dinsdag uitgevoerd, omdat de Spanjaarden maandag een nationale feestdag vieren. De familie hoopt dat Gately's stoffelijk overschot later deze week overgevlogen kan worden naar Dublin, waar de zanger begraven wordt.

De Daily Mirror denkt de mysterieuze en plotselinge dood al te hebben opgelost. Een vriend van Gately doet in de Britse krant uit de doeken dat de zanger waarschijnlijk in zijn eigen braaksel stikte. "De nabestaanden hebben van de politie te horen gekregen dat Stephen iets te veel gedronken had. In zijn slaap heeft hij overgegeven, waarna hij in zijn eigen braaksel is gestikt."

Gately zou vrijdagavond met zijn partner Andrew zijn gaan stappen in Mallorca. Rond 06.00 uur 's ochtends kwamen ze aan in hun tijdelijke onderkomen, waar Stephen televisie ging kijken. Andrew vond zijn partner zaterdag rond het middaguur. De Boyzone-zanger zat in zijn pyjama op de grond met zijn hoofd in een kussen, meldt de Daily Mirror.

Gately's bandmaatjes arriveerden zondagavond op het Spaanse eiland. Samen met Ronan Keating, Shane Lynch, Keith Duffy en Mikey Graham scoorde Cately in de jaren negentig enorme hits als boyband Boyzone. In een reactie laten de vier overgebleven leden weten dat ze 'compleet kapot te zijn van het overlijden van hun vriend en broer'. "We hebben samen zo veel mooie momenten beleefd en keken uit naar meer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen