Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borsten en billen bij Elton John in Ahoy

Shownieuws

Met zijn show 'The red piano' vulde de 62-jarige Elton John Caesars Palace in Las Vegas al 241 keer. Zaterdag streek het Elton John-circus neer in Ahoy.

Met zijn show 'The red piano' vulde de 62-jarige Elton John Caesars Palace in Las Vegas al 241 keer. Daar kwamen beroemdheden als David en Victoria Beckham, Pamela Anderson, Ozzy en Sharon Osborne, Celine Dion en Demi Moore de indrukwekkende show bekijken.

Zaterdag streek het Elton John-circus neer in de Rotterdamse Ahoy. Daar nam de zanger plaats op een podium met een 26 meter lange en acht meter hoge videomuur waar foto's en animaties, vormgegeven door de Amerikaanse kunstenaar David LaChapelle, de schermen sierden. Daarop werd bijna ieder nummer dat Elton John uit zijn rode piano toverde visueel ondersteund met filmpjes met een zichtbaar homo-erotische inslag, veel kitsch en een hoop blote borsten.

Je zou bijna vergeten dat het om de muziek ging. De show was een aanschakeling van greatest hits, waarbij de meeste klassiekers die sir Elton John in zijn 40-jarige carrière schreef aan bod kwamen. Onder meer 'Rocket man', 'Tiny dancer', 'Nikita', 'Goodbye yellow brick road' en 'Candle in the wind' kwamen langs. Ook stond Elton John stil bij de dood en begrafenis van collega Stephen Gately, aan wie hij het nummer 'Don't let the sun go down on me' opdroeg.

Verder moest 'Daniel' aan de in Pakistan ontvoerde en vermoorde Britse journalist Daniel Pearl herinneren en was ook de Nederlandse fotograaf Ruud van Empel een speciaal dankwoord waard. Toen tegen het einde 'Pin ball wizard' werd ingezet, gevolgd door 'Saturday night's allright for fighting' vulde het podium zich behalve met publiek ook met gigantische blaasobjecten van borsten, gepelde bananen en andere suggestieve symbolen. Elton John sloot het ruim een uur en drie kwartier durende concert op sobere wijze af met 'Your song'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen