Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jessica Biel voor goede doel naar top Kilimanjaro

Shownieuws

Jessica Biel begint in januari aan een gevaarlijk avontuur om aandacht te vragen voor schoon drinkwater. De actrice beklimt de 5800 meter hoge berg Kilimanjaro.

(Novum/AP) - Geen miljoenendonatie of veiling van een jurk voor Jessica Biel. Voor het goede doel gaat de actrice in januari aan een veel gevaarlijker avontuur beginnen. Biel gaat samen met rapper Lupe Fiasco en actrice Isabel Lucas de 5800 meter hoge berg Kilimanjaro beklimmen.

De drie vragen aandacht voor schoon drinkwater. De expeditie met celebrities is een idee van zanger en producer Kenna, wiens vader in Ethiopië ziek werd als gevolg van vervuild drinkwater. De 27-jarige Biel, die onder meer te zien was in de tv-serie '7th Heaven', zegt dat ze versteld stond toen ze hoorde dat ruim een miljard mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater. "Het is een eerste levensbehoefte! Ik ben blij dat ik meer aandacht kan vragen voor de levensbedreigende drinkwatercrisis."

Geruchten gaan dat ook Biels vriend Justin Timberlake zijn bergschoenen aantrekt. De organisatie wil verhalen over de zanger niet bevestigen. Eerder dit jaar zei Timberlake in een interview dat hij zich opmaakte voor een grote expeditie. De komende maanden moet meer duidelijk worden over welke sterren Afrika's hoogste berg gaan bedwingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen