Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscoopbezoekers lopen storm voor 'De storm'

Shownieuws

Ruim 135 duizend mensen vlogen naar de bioscoop om 'De storm' op het witte doek te zien. De Nederlandse film is daarmee goed voor de status van Gouden Film.

Ruim 135 duizend mensen vlogen naar de bioscoop om 'De storm' op het witte doek te zien. De Nederlandse film is daarmee goed voor de status van Gouden Film. 'De storm' draait sinds vrijdag in 110 bioscoopzalen.

Het honderdduizendste kaartje ging woensdag over de toonbank. Daarmee bereikte de film over de watersnoodramp van 1953 de gouden status. Vrijdag ontvangen hoofdrolspeelster Sylvia Hoeks, regisseur Ben Sombogaart en producent Alain de Levita de Gouden Filmtrofee. De drie krijgen de onderscheiding tijdens het Nederlands Film Festival.

'De storm' gaat over een moeder die haar baby kwijtraakt tijdens de watersnoodramp van 1953 in Zeeland. Naast Hoeks spelen ook Barry Atsma, Dirk Roofthooft en Monic Hendrickx in de Nederlandse film.

Mocht het de film lukken minimaal vierhonderdduizend bioscoopbezoekers te trekken, dan mag 'De storm' zich een Platina Film noemen. Na het openingsweekeinde prijkte de film aan de top van de bioscooplijsten en stootte 'De storm' Quentin Tarantino's 'Inglourious basterds' van de eerste positie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen