Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gestolen olifant Dino teruggevonden

Shownieuws

De gestolen kunstolifant Dino is terecht. De vermiste olifant uit de Elephant Parade werd gevonden in de Huidekoperstraat, 50 meter van het Frederiksplein.

De gestolen kunstolifant Dino is terecht. De vermiste olifant uit de Elephant Parade werd aangetroffen in de Huidekoperstraat, vijftig meter van zijn oorspronkelijke plek op het Amsterdamse Frederiksplein. Dino staat bij de politie Amsterdam-Amstelland en wordt om 15.30 uur onder politiebegeleiding naar zijn standplaats teruggebracht.

De organisatie is dolgelukkig dat de olifant, met een geschatte waarde van tienduizend euro, terecht is. "We zaten toch wel even in de rats. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen meeleefde", laat een woordvoerder van de Elephant Parade weten.

Volgens een politiewoordvoerder is de olifant, die zeventig kilo weegt, opgehaald met een kraan en tijdelijk in de achtertuin van het bureau aan de Elandsgracht gezet. "Collega's vinden het wel jammer dat hij nu alweer weg gaat."

De Amsterdammer die het kunstwerk had 'gevonden' had het meegenomen en in zijn tuin in stadsdeel Noord gezet. Toen hij via de media doorkreeg dat Dino als gestolen was opgegeven, belde hij direct de politie.

De olifanten van de tentoonstelling worden op 12 november geveild. De opbrengst van de verkoop van de 112 olifanten komt ten goede aan de Aziatische olifant.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen