Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beyoncé geen 'naughty girl' bij Maleisische show

Shownieuws

Beyoncé Knowles gaat zich keurig gedragen tijdens haar optreden in Maleisië. Naar verluidt zal de ster haar kleding aanpassen aan de eisen van het land.

(Novum/AP) - Beyoncé Knowles gaat zich keurig gedragen tijdens haar optreden in Maleisië. Volgende maand staat de diva op de planken in het overwegend islamitische land. De zangeres, die eerder een nummer maakte onder de naam 'Naughty Girl', doet naar verluidt water bij de wijn.

De gemoederen liepen hoog op rondom het optreden van de r&b-ster. Islamitische organisaties schreven protestbrieven waarin stond dat ze tegen 'sexy shows uit het Westen' zijn. Ze eisten dat het optreden verboden zou worden door de autoriteiten.

Een woordvoerder van de organisator van de optredens vindt dat de zangeres juist als een rolmodel moet worden gezien door haar betrokkenheid in vrijwilligerswerk en campagnes tegen huiselijk geweld. Ook liet de zegsman weten dat de ster met haar kostuums rekening zal houden met de eisen die het land stelt. In Maleisië mogen vrouwelijke artiesten geen sexy kleding dragen. De dames moeten zich van de schouders tot de knieën in kleren hullen en een decolleté is uit den boze.

Twee jaar geleden zette de zangeres een streep door haar Maleisische optreden, omdat ze zich niet wilde aanpassen aan de eisen die het land aan artiesten stelt. In hoeverre de wulpse ster rekening gaat houden met de kledingeisen is nog niet bekend. Andere sterren als Avril Lavigne en Gwen Stefani kregen met dezelfde protesten te maken tijdens optredens in het land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen