Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren nemen afscheid van Stephen Gately

Shownieuws

Veel sterren namen zaterdag afscheid van Stephen Gately. Jason Donovan, Westlife en Boyzone waren in Dublin om de begrafenis van hun vriend bij te wonen.

Familie, vrienden en beroemde collega's namen zaterdag afscheid van de overleden zanger Stephen Gately. Acteur Jason Donovan, boyband Westlife en de overgebleven Boyzone-zangers waren in Dublin om de begrafenis van hun collega en vriend bij te wonen. Het Boyzone-bandlid stierf vorige week plotseling op 33-jarige leeftijd.

Boyzone-collega's Ronan Keating, Mikey Graham, Keith Duffy en Shane Lynch droegen samen met twee familieleden van Gately de kist van hun dierbare collega. In de kerk bracht Keating een muzikale ode aan zijn vriend. Hij zong het nummer 'In This Life'.

Daarna brachten de Boyzone-zangers gezamenlijk een eerbetoon aan hun overleden vriend. Keating barstte in tranen uit toen hij sprak. "De wereld is een van zijn meest kleurrijke sterren kwijt. Wij zijn onze broer verloren en ik mijn vriend." Bandlid Graham voegde toe: "Hij bracht kleur aan de band. Nu voelt die band zwart en wit."

Een aangeslagen Louis Walsh, die zestien jaar lang manager van Boyzone was, noemde de sfeer op de begrafenis ongelooflijk. "Al zijn beste vrienden en familie zijn hier. Dit is hoe hij het gewild zou hebben. Hij was een geweldig persoon", vertelt hij aan de Britse Daily Mail.

De Boyzone-leden waakten de nacht voor de begrafenis bij Gately in de kapel. 's Ochtendsvroeg verlieten ze de kapel en spraken ze met enkele fans. Veel van hen hadden de nacht buiten bij de kerk doorgebracht. In totaal verzamelde zich zo'n duizend fans bij de Saint Laurence O'Toole's Church.

Gately stierf op 33-jarige leeftijd een natuurlijke dood in zijn vakantieverblijf op Mallorca. Een vriend vond hem zaterdag na een avondje stappen. Uit de eerste autopsierapporten bleek dat de zanger overleed aan longoedeem, waardoor vocht in zijn longen kwam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen