Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tournee van Wende start met uitverkochte zalen

Shownieuws

Wende vaart een nieuwe koers: van chansonnier naar singer/songerwriter. Met succes want haar nieuwe clubtournee gaat van start met twee uitverkochte zalen.

Wende Snijders vaart een nieuwe koers: van chansonnier naar singer/songerwriter. Het publiek heeft kennelijk vertrouwen in deze ommezwaai want haar nieuwe tournee gaat van start met twee uitverkochte zalen, zo meldt het management van de zangeres.

Voor haar nieuwe album 'No.9' dat 23 oktober uitkomt, schreef en componeerde Wende alle nummers zelf, in samenwerking met Jan van Eerd. Haar clubtournee langs alle grote zalen in Nederland gaat eind oktober van start.

Hoewel ze vooral furore maakte met de Franse Chanson zingt ze ook in het Engels. "Door het succes van de chansons ontstond buiten mij de verwachting dat ik ermee doorga. Ik kan wel heel lang Franse chansons blijven zingen. Maar waarom?", verklaarde de zangeres. "Ik wijs die traditie niet af, maar moet ademhalen."

Wende's carrière ging van start in 2001 met het winnen van het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie. Wende studeerde een jaar later af aan de Academie voor Kleinkunst. Ze verdiepte zich daarna verder in het Franse chanson.

Ze won tweemaal een Edison voor haar cd 'Quand Tu Dors' en opvolger 'La Fille Noyée'. Beide platen bereikten de gouden status. Verder won ze onder meer de Annie MG Schmidt-prijs, voor het schrijven en componeren van het nummer 'De wereld beweegt'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen