Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe film 'X-Men' in de pijplijn

Shownieuws

Liefhebbers van films over superhelden kunnen in hun handjes knijpen. De Amerikaanse regisseur Bryan Singer wil een vierde deel van 'X-Men' gaan maken

(Novum/AP) - Liefhebbers van films over superhelden kunnen in hun handjes knijpen. De Amerikaanse regisseur Bryan Singer wil een nieuw deel van 'X-Men' gaan maken. De regisseur vertelde zondag dat hij al een balletje heeft opgegooid bij de producent Twentieth Century Fox.

Singer tekende voor de eerste twee delen 'X-Men' en 'X2: X-Men united'. Het derde deel liet de regisseur aan zich voorbijgaan omdat hij bezig was met een andere superheldenfilm 'Superman Returns'. 'Rush Hour'-regisseur Brett Ratner heeft toen 'X-Men: the last stand' voor zijn rekening genomen. De Zuid-Afrikaanse filmmaker Gavin Hood heeft overigens weer een andere spin-off van de stripboekenreeks gemaakt: 'X-Men: Wolverine'.

Hugh Jackman kruipt in de film wederom in de huid van hoofdpersonage Wolverine. Ook sterren als de Nederlandse Famke Janssen en Halle Berry laten hun bovennatuurlijke krachten zien. "Ik houd van Hugh Jackman en de cast", verklaarde Singer. De filmmaker vindt het leuk om science fiction- films te maken omdat hij zo serieuze kwesties ter discussie kan stellen via entertainment.

'X-men' gaat over een groep mutanten met superkrachten, die worstelen om zich aan te passen bij het gewone volk. Volgens Singer gaan het verhaal over tolerantie en maatschappelijke structuren. "De truc is dat mensen denken dat ze naar vuurwerk kijken maar eigenlijk leren ze over zichzelf en luisteren ze naar wat ik zeg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen