Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boyzone-zanger Stephen Gately is overleden

Shownieuws

Boyzone-zanger Stephen Gately is zaterdag op 33-jarige leeftijd overleden. De zanger stierf tijdens zijn vakantie in Mallorca, meldt de website van de boyband.

(Novum/AP) - Boyzone-zanger Stephen Gately is zaterdag op 33-jarige leeftijd overleden. De website van de Ierse boyband meldt dat de zanger stierf tijdens zijn vakantie in Mallorca. De zanger was hier samen met zijn partner Andrew Cowles. De bandleden vliegen zondag naar Spanje toe.

Een woordvoerder van de Spaanse politie liet weten dat de doodsoorzaak nog onbekend is. Ook zijn er volgens de zegsman geen sporen gevonden die wijzen op geweld.

Boyzone-manager Louis Walsh vertelde aan het Britse tabloid The News of the World dat hij kapot is van het nieuws. "Ik ben in totale shock. We hebben geen idee wat er gebeurd is." Ook Elton John en zijn partner David Furnish zijn 'verbijsterd' door het nieuws. "Stephen had de aardigste en liefste ziel. We willen onze condoleances en steun overbrengen aan zijn partner Andy en aan al zijn vrienden."

De voormalige Ierse premier Bertie Ahern liet weten dat Gately's dood 'een grote, grote tragedie is voor onder meer de Ierse muziek'. "Stephen en Boyzone zijn de laatste vijftien jaar een deel geweest van het Ierse leven. Het is zo verdrietig."

Gately onthulde in juni 1999 dat hij homoseksueel was en dat hij een vriend heeft. Nadat Boyzone stopte, ging Gately verder als soloartiest. Ook had hij succes in de musicalwereld, hij speelde onder meer in 'Joseph and the amazing dreamcoat'.

Zijn allerlaatste bericht op zijn Twitterpagina schreef hij op 6 oktober. "Nog steeds druk- er gebeurt veel. Ik focus me nu op het afronden van mijn boek dus het kan even stil zijn."

Het Ierse Boyzone, dat in 1993 werd opgericht, verkocht wereldwijd vijftien miljoen platen. De formatie scoorde hits als 'Love me for a reason', 'Baby can I hold you' en 'No matter what'. De band ging in 2000 uit elkaar, maar kwam in 2007 weer samen voor een reünie. Afgelopen november kondigden ze hun comeback tournee aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen