Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Egbert Jan Weeber maakt film in 48 uur

Shownieuws

Acteur Egbert Jan Weeber speelt de hoofdrol in een nieuwe korte film. Opvallend detail is dat de productie in een tijdsbestek van 48 uur wordt opgenomen.

Acteur Egbert Jan Weeber speelt de hoofdrol in een nieuwe korte film. Opvallend detail is dat de productie in een tijdsbestek van 48 uur wordt opgenomen. Het project is een initiatief van het 48 hour Film Festival. Alle films van de deelnemende teams worden woensdagavond vertoond op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Weeber is erg enthousiast over zijn nieuwe film. "Het spannende van het 48 hour-project is dat je je maar heel kort kunt voorbereiden op je rol, omdat het script pas de dag ervoor wordt geschreven." De film zal vier tot zeven minuten duren. Het budget werd vergaard middels een ludieke actie waarbij iedereen werd opgeroepen een zin voor in de film te bedenken en daarbij een kleine donatie te doen.

Het 48 hour Film Festival kent een internationaal wedstrijdelement. De winnende film van de Nederlandse festivalvariant wordt vertoond tijdens een filmevenement in de Verenigde Staten. De tien beste films daarvan krijgen volgend jaar een plaatsje op het Filmfestival in Cannes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen