Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afkickkliniek voor de sterren op Curaçao

Shownieuws

Goed nieuws voor de verslaafde sterren in Nederland. Afkicken kan voortaan in alle rust en luxe in een nieuwe afkickkliniek op het eiland Curacao.

Goed nieuws voor de verslaafde sterren in Nederland. Afkicken kan voortaan in alle rust op het tropische Curaçao. De Jellinek kliniek opent in januari op het eiland Jellinek Retreat voor iedereen die in luxe en anonimiteit wil afkicken van drugs, alcohol, medicijnen of gokken. Dat meldt Het Parool zaterdag.

Een plaatsje in de kliniek is ideaal voor de upperclass van Nederland. "We krijgen vaak artsen, advocaten of mensen uit de entertainmentsector die niet willen dat hun verslaving bekend wordt", vertelt directeur Marks Schramade van Jellinek Retreat aan de krant. De privékliniek van Jellinek in Nederland krijgt jaarlijks zo'n veertig tot vijftig aanmeldingen.

De kosten van een dagje afkicken in het complex op Curaçao, dat niet onderdoet voor een vijfsterrenhotel, bedragen zeshonderd euro. Omdat het afkicken meestal vier tot zes weken in beslag neemt, geeft het kassabonnetje na afloop al snel zeventienduizend euro aan.

In Hollywood lijkt een bezoekje afkickkliniek de normaalste zaak van de wereld te zijn. In Nederland rust er onder sterren nog een redelijk taboe op verslavingen. Wie zeker wil zijn van een plekje moet snel zijn. De kliniek aan de Caribische zee heeft plaats voor 24 verslaafden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen