Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marco Borsato 'strijdvaardiger dan ooit'

Shownieuws

Marco Borsato is naar eigen zeggen 'een beetje beurs en een tikje emotioneel, maar niet verslagen'. De zanger is vastbesloten zijn carrière voort te zetten.

Marco Borsato is naar eigen zeggen 'een beetje beurs en een tikje emotioneel, maar niet verslagen'. De zanger raakte zijn kapitaal kwijt toen artiestenbureau The Entertainment Group failliet ging. "Ik ben strijdvaardiger dan ooit", zei de 'Dromen zijn bedrog'-zanger woensdag tijdens een persconferentie.

"Ik ga door, ook na dit debacle", zei Borsato stellig. Dat het faillissement van zijn geliefde The Entertainment Group (TEG) hem niet in de koude kleren is gaan zitten, werd woensdag duidelijk. Emotioneel sprak Borsato de aanwezige pers toe. "Ik voel me niet verslagen, maar juist gesterkt. Ik ben ook niet ongelukkiger dan een jaar terug, alleen wel een behoorlijk stuk wijzer."

Het faillissement van TEG heeft ook privé grote gevolgen voor Borsato. De zanger stak negentig procent van zijn live-inkomsten in het bedrijf en stond persoonlijk garant. "Hoe groot de scheur in mijn broek privé is, weet ik nog niet. Dat kan ik ook nog niet overzien omdat ik niet weet wie allemaal nog geld tegoed heeft." Borsato stelt wel dat hij alles wat hij de afgelopen twintig jaar heeft verdiend kwijt is. "Ik heb onvoorstelbaar veel strijdlust, het maakt niet uit dat ik twintig jaar terug in de tijd word gezet."

Om de problemen ook voor zijn kinderen duidelijk te maken, deed Borsato een beroep op een psycholoog. Volgens de zanger was daar geen ontkomen aan vanwege de vele cameraploegen en fotografen rond het gezin. "Ik zei: papa heeft wel eens wat probleempjes. Je hebt grote problemen en kleine problemen, dit is best een groot probleem, maar papa gaat het oplossen. Mijn oudste zoon reageerde: het is vast een heel groot probleem papa, want er staan heel veel mensen."

Ondanks de vele verloren miljoenen zit Borsato niet te wachten op medelijden. "Ik realiseer me heel goed dat er mensen in Nederland zijn die er veel en veel slechter aan toe zijn dan ik. Ten onrechte is het beeld ontstaan dat ik uit een vuilnisbak zou eten." Borsato is vastbesloten zijn zangcarrière voort te zetten. "Wat ik had is verdwenen, maar ik begin met alle liefde weer opnieuw."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen