Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Mamas and the Papas-zanger misbruikte dochter

Shownieuws

John Phillips sliep jarenlang met zijn dochter Mackenzie. Zij schrijft in haar autobiografie over de incestueuze The Mamas and the Papas-zanger.

John Phillips sliep jarenlang met zijn dochter Mackenzie. Het verhaal over de incestueuze The Mamas and the Papas-zanger komt aan het licht nu Mackenzie in haar autobiografie over het misbruik heeft geschreven. "Ik haat mijn vader niet", zegt ze tegen het Amerikaanse blad People.

Actrice Mackenzie schrijft dat ze een dag voor haar bruiloft verkracht is door haar vader. De destijds 19-jarige was verslaafd aan drugs. "Op de avond voor mijn bruiloft kwam mijn vader langs, hij was vastbesloten de trouwerij tegen te houden. Ik had een hele zooi pillen geslikt en papa had ook van alles gebruikt. Uiteindelijk raakte ik in zijn bed buiten bewustzijn. Ik werd die nacht wakker en kwam erachter dat ik seks had met mijn eigen vader."

Of het al eens eerder gebeurd was, weet Mackenzie niet. De Amerikaanse brak door met haar rol in de sitcom 'One day at a time'. Nadat ze wegens haar drugsgebruik werd ontslagen bij de tv-serie kickte ze samen met haar vader af. Later zong ze samen met John in zijn band The New Mamas and Papas. De seksuele relatie tussen de twee werd een consensus. "Mijn geheim isoleerde me", schrijft Mackenzie in 'High on arrival'.

Volgens het tienersterretje wilde haar vader er zelfs met haar vandoor. "Op een avond zei hij: we kunnen naar een land waar mensen niet op ons neerkijken. Er zijn landen waar dit geaccepteerd is. Hij leefde in een andere wereld. Ik dacht dat we hiervoor naar de hel gingen."

In 'High on arrival', dat sinds woensdag in de Verenigde Staten in de schappen ligt, vertelt Mackenzie onder meer dat ze vreesde in verwachting te zijn van haar vader. John Phillips stierf in 2001.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen