Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duizenden fans verwacht bij begrafenis Gately

Shownieuws

De overgebleven leden van Boyzone hebben vrijdagavond hun overleden maatje Stephen Gately opgehaald van Mallorca. Gately wordt zaterdag begraven in Dublin.

De overgebleven leden van de band Boyzone hebben vrijdagavond het lichaam van hun maatje Stephen Gately opgehaald van Mallorca, waar de zanger vorige week zaterdag plotseling overleed. Dezelfde avond namen familieleden en vrienden tijdens een besloten bijeenkomst afscheid van de overledene. Gately wordt zaterdag begraven in Dublin.

Ruim driehonderd fans stonden vrijdagavond aan de kant van de weg bij de Saint Laurence O'Toole's Church om Gately de laatste eer te bewijzen, meldt de Britse omroep BBC. Zaterdag worden duizenden fans verwacht.

De familie van Gately heeft gevraagd om geen bloemen mee te nemen, maar in plaats daarvan een donatie te doen voor Caudwell Children. Gately was ambassadeur van deze stichting, die zich inzet voor hulpbehoevende kinderen.

De Boyzone-zangers waakten in de nacht van vrijdag op zaterdag bij hun 'broer', omdat Gately 'niet graag alleen was'. Tijdens de uitvaart zullen Ronan Keating, Mikey Graham, Keith Duffy en Shane Lynch de kist van hun dierbare collega dragen.

Gately stierf op 33-jarige leeftijd een natuurlijke dood in zijn vakantieverblijf op Mallorca. Een vriend vond hem rond het middaguur nadat ze de avond tevoren uit waren geweest. Uit de eerste autopsierapporten bleek dat de zanger overleed aan longoedeem, waardoor vocht in zijn longen kwam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen