Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney op podium voor kansarme koters

Shownieuws

Paul McCartney treedt op tijdens het liefdadigheidsconcert Children in Need. Ook Lily Allen en Muse zijn op het feestje van publieke omroep BBC te bewonderen.

Paul McCartney treedt op tijdens het liefdadigheidsconcert Children in Need. Ook Lily Allen en Muse zijn op het feestje van staatsomroep BBC te bewonderen. Het concert is een initiatief van Gary Barlow. De zanger is zelf van de partij met zijn maatjes van Take That.

Door het overlijden van zijn vader kon Barlow de line-up niet zelf bekend maken. BBC Radio 2-dj Terry Wogan maakte daarom het grote nieuws wereldkundig. Naast ex-Beatle McCartney zingen ook Leona Lewis, Snow Patrol, Shirley Bassey en Dizzee Rascal op het concert.

Gary's vader Colin overleed donderdag plotseling. Het is nog niet duidelijk hoe de 71-jarige man is gestorven, maar volgens de Britse krant the Daily Mirror lijkt het op een hartaanval. Volgens een vriend van de familie is Gary meteen naar zijn ouderlijk huis gegaan en in shock. De geschrokken zanger hoeft zich pas op 12 november te melden voor het liefdadigheidsconcert. De opbrengst gaat naar Children in Need. Het goede doel is dertig jaar geleden opgezet door de BBC en zet zich in voor kansarme Britse kinderen. Gary zei eerder dat hij een bijzondere avond verwacht. "Ik beloof de bezoekers de avond van hun leven. Hopelijk kunnen we met de opbrengst vele kinderlevens verbeteren."

Het concert vindt plaats in de Londense Royal Albert Hall. Concertbezoekers moeten wel iets over hebben voor de show. Prijzen voor het concert lopen op tot 110 euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen