Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Richard Gere huilde om Japanse legende

Shownieuws

Richard Gere barste in tranen uit bij het lezen van het script van zijn nieuwe film. 'Hachiko: A dog story' gaat over de liefde van een hond voor zijn baas.

(Novum/AP) - Richard Gere heeft het niet droog gehouden bij het lezen van het script van zijn nieuwe film. De acteur zegt iedere keer in tranen uit te barsten als hij pagina's las van 'Hachiko: A dog story'. Het verhaal gaat over de vergaande liefde van een hond voor zijn baasje.

De legende vertelt het verhaal van een hond die tien jaar lang bij het metrostation van Shibuya in Tokyo op z'n baasje heeft gewacht. Die kwam echter niet opdagen omdat hij was overleden. Japanners vonden de hond, die zelf in 1935 overleed, zo aandoenlijk dat er een standbeeld van Hachiko is gemaakt. Ook is het inmiddels beroemde plein naar de hond vernoemd.

In Japan is het verhaal in 1987 al eens verfilmd. De remake met Richard Gere speelt zich af in het Amerikaanse Rhode Island. 'Hachiko; A dog story' is geregisseerd door Lasse Hallstrom en gaat op 17 december in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen