Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw Nederlands filminstituut door fusie

Shownieuws

Holland Film, Het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, De Filmbank en het Filmmuseum gaan fuseren. De organisaties gaan in 2010 samen verder.

Holland Film, Het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, De Filmbank en het Filmmuseum bundelen hun krachten door te fuseren. De organisaties gaan in 2010 samen verder in een overkoepelend orgaan voor de Nederlandse filmcultuur. De voorlopige werknaam is het Nederlands Filmsectorinstituut.

Op deze manier wordt de Nederlandse filmsector ondersteund door een centraal instituut, wordt de samenwerking tussen de instellingen bevorderd en heeft de filmwereld in Nederland één gezicht en één aanspreekpunt, aldus de organisaties. Het Filmsectorinstituut wil het gezicht van de Nederlandse film worden en probeert zich op innovatieve wijze in te zetten voor de verspreiding van filmkennis.

Minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) toonde zich positief over de fusie. Plasterk gaf deze week aan een extra bedrag van 350 duizend euro toe te kennen voor de investering in nieuwe taken van het instituut, zoals nationale en internationale promotie en talentenontwikkeling. De nieuwe organisatie is per 1 januari 2010 een feit. Naar tijdelijke huisvesting wordt nog gezocht. Eind 2011 verhuist het bedrijf naar nieuwbouw Amsterdam-Noord.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen