Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cage sleept financieel manager voor rechter

Shownieuws

Nicolas Cage wast zijn handen in onschuld. Volgens Cage heeft hij zijn miljoenenschuld opgelopen door slecht werk van zijn financieel manager.

Nicolas Cage wast zijn handen in onschuld. Volgens Cage heeft hij zijn miljoenenschuld opgelopen omdat zijn financieel manager zijn werk niet goed heeft gedaan.

De 'National treasure'-acteur is naar de rechter gestapt en eist minimaal twintig miljoen dollar, ruim dertien miljoen euro. Uit de documenten van de rechtbank waar entertainmentwebsite TMZ hand op heeft weten te leggen staat dat Cage beweert dat zijn manager Samuel Levin roekeloos omging met het geld van de acteur. Cage wijt zijn enorme belastingschuld van ruim vier miljoen euro aan de manager. Ook heeft Cage een lening van meer dan een miljoen euro niet terugbetaald.

De manager zou vele risicovolle vastgoedbeleggingen hebben gedaan, waardoor Cage uiteindelijk in financieel zwaar weer kwam te zitten. Cage beweert ook dat hij dit jaar pas achter 'de ernst van zijn financiële situatie' is gekomen. Dit ontdekte Cage nadat hij zijn financieel manager de laan uit stuurde.

Het lijkt erop dat de 45-jarge acteur op zwart zaad zit, ondanks recente filmsuccessen als 'Knowing' en 'G-Force'. Cage gaat in ieder geval keihard aan de slag, voor de komende twee jaar scoorde hij al vijf filmrollen. Volgens het tijdschrift Forbes verdiende Cage veertig miljoen dollar, ruim 26 miljoen euro tussen juni 2008 en juni 2009.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen