Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Spangas op survival' bekroond met goud

Shownieuws

Honderdduizend mensen wisten de gang naar de bioscoop te maken. De film is gebasseerd op de Nederlandse jeugdserie Spangas.

De film 'Spangas op survival' heeft goud gehaald. Honderdduizend mensen wisten de gang naar de bioscoop te maken voor de film, die gebaseerd is op de Nederlandse jeugdserie Spangas. Zangeres Hind, die de titelsong van de film zong, reikte vrijdag in RTL Boulevard de Gouden Film uit aan de cast en regisseur.

De regisseur Diede in 't Veld, die ook de meeste afleveringen van de serie Spangas maakte, ziet een vervolg wel zitten. "Ik zou ze graag op sleeptouw nemen door Europa. Er zitten nog mooie verhalen in deze karakters", verklaarde In 't Veld. Ook de cast ziet dit overigens wel zitten.

In de film gaan de scholieren van het Spangalis College voor een werkweek naar de Ardennen. De leerlingen voeren onder leiding van twee docenten in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een dropping aan het einde van de week.

De serie won al eens de Gouden Stuiver, de belangrijkste Nederlandse tv-prijs voor kinderprogramma's. Ook werd Spangas genomineerd voor de prestigieuze televisieonderscheiding de Gouden Roos, maar won deze niet. De film over de scholieren is vanaf 30 september te zien op het witte doek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen