Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'De storm' bekroond met Platina Film

Shownieuws

'De storm' gaat als een speer. Hoofdrolspeler Sylvia Hoeks heeft vrijdag de Platina Film in ontvangst genomen omdat de film 400 duizend bioscoopbezoekers trok.

Bioscoopgangers lopen nog altijd storm voor de speelfilm 'De storm'. Hoofdrolspeelster Sylvia Hoeks heeft vrijdag de Platina Film in ontvangst mogen nemen omdat al vierhonderdduizend mensen de gang naar de bioscoop maakten. De film over de watersnoodramp uit 1953 van Ben Sombogaart was 25 september al goed voor een Gouden Film.

"Het ziet er precies hetzelfde uit als de Gouden Film", merkte Hoeks droogjes op tegen RTL Boulevard. Wel is ze blij met de prijs. "Mijn liefde voor het vak gaat erover om mensen te raken", vertelde de actrice. Ondanks het succes van de film kan ze nog gewoon over straat lopen. "Het rare is dat heel weinig mensen mij herkennen."

In de film, die drie weken geleden in première ging, kruipt Hoeks in de huid van Julia. Samen met Aldo, gespeeld door acteur Barry Atsma, gaat Julia tijdens de watersnoodramp op zoek naar haar baby die ze tijdens de ramp uit het oog is verloren.

'De storm' is de vierde speelfilm van Ben Sombogaart die de status van Platina Film behaalt. Zijn films 'De tweeling', 'Pluk van de petteflet' en 'Kruistocht in spijkerbroek' wisten allemaal meer dan 400 duizend bioscoopbezoekers te trekken. De prijs wordt door het Nederlandse Film Festival en het Nederland Fonds voor de Film toegekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen