Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Klikspaan in zaak-Gibson gaat vrijuit

Shownieuws

De politieagent die informatie gelekt zou hebben over de antisemitische tirade van Mel Gibson, kan het weekeinde goed inluiden. De politieman gaat vrijuit.

De politieagent die informatie gelekt zou hebben over de antisemitische tirade van de dronken Mel Gibson, kan het weekeinde goed inluiden. Omdat er te weinig bewijs is, wordt er geen verder onderzoek gedaan naar de politieman uit Los Angeles, meldt de Britse BBC vrijdag.

De acteur werd in juli 2006 aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens zijn arrestatie scandeerde de laveloze Gibson onder meer dat 'Joden de schuld zijn van alle oorlogen in de wereld'. Toen deze denigrerende uitspraken uitlekten, liepen de gemoederen hoog op. Gibson heeft meerdere keren publiekelijk zijn excuses aangeboden over zijn dronken tirade

Ook Gibson heeft weer een reden om het glas te heffen, nadat hij flink door het stof moest gaan. Zijn wandaden leverden hem verplichte bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten, educatie over alcohol, een boete van elfhonderd euro en een proeftijd van drie jaar op. Toen de acteur alles braaf had doorstaan wilde hij niet langer geconfronteerd worden met zijn fouten. De rechter kwam dinsdag aan zijn wens tegemoet. De overtreding voor rijden onder invloed prijkt niet langer op het strafblad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen