Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit opgelucht over muziekrechten

Shownieuws

De muziekrechten van Jan Smit blijven in Nederland. Talpa liet vrijdag weten alle muziekrechten van het failliete TEG te hebben overgenomen.

Jan Smit kan opgelucht ademhalen. Zijn muziekrechten blijven in Nederland. Talpa liet vrijdag weten alle muziekrechten van het failliete The Entertainment Group te hebben overgenomen. Ook de rechten van Jan Smit verhuizen mee naar het mediabedrijf en dat is een opluchting voor de Volendamse zanger.

"We krijgen het nieuws net binnen", vertelt zijn manager Jaap Buys. "Ik weet eigenlijk niet zo een, twee, drie wat ik ervan moet vinden. Voor Jan maakt het niet zoveel uit. In het contract staat dat hij nog één album moet opnemen en dan kunnen we weg. Of niet."

Jan Smit gaf eerder aan bang te zijn voor het lot van de rechten op zijn deuntjes. De zanger vreesde dat een 'wildvreemde' ermee vandoor zou gaan. "We zijn in ieder geval blij dat de rechten in Nederland blijven en niet naar Tokio of waar dan ook gaan." Talpa heeft Buys en Smit volgende week uitgenodigd voor een gesprek over de verdere samenwerking.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen