Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse komt volgend jaar met nieuwe plaat

Shownieuws

Fans van Amy Winehouse moeten nog een paar maandjes geduld hebben. Haar nieuwe plaat ligt volgend jaar in de winkels, belooft een topman van Winehouse label.

Fans van Amy Winehouse moeten nog een paar maandjes geduld hebben. Nieuw materiaal van de 'Rehab'-zangeres ligt volgend jaar in de winkels, belooft een topman van Winehouse' platenmaatschappij Island.

"Ik heb een paar demo's gehoord en ik sta versteld", jubelt de topman van Island tegenover de BBC. "Hopelijk is het album volgend jaar klaar." Wanneer de langverwachte opvolger van 'Back to black' in de schappen moet liggen, is niet bekend. Het hitalbum van Winehouse verscheen drie jaar geleden. De plaat was goed voor vijf Grammy's en ging meer dan tien miljoen keer over de toonbank.

Sinsdien werd het op muziekgebied angstvallig stil rond Winehouse. Haar privéleven stond echter volop in de spotlights. Drank- en drugsproblemen, wilde feestjes en een slechte gezondheid waren voor media dankbare onderwerpen. Bijna een jaar geleden vertrok de getroebleerde zangeres naar het Caribische eiland Saint Lucia omdat ze de verleidingen van Londen niet kon weerstaan. In het brandende zonnetje werkte de 'You know I'm no good'-zangeres aan nieuw materiaal.

Dat Winehouse de Britse hoofdstad nog steeds niet de baas is, bleek toen ze vorige maand weer naar de fles greep. In juli keerde de zangeres terug vanuit de Cariben, naar verluidt omdat haar platenlabel Amy niet productief genoeg vond op Saint Lucia. Ook zouden de eilandbewoners de verslaafde zangeres beu zijn.

Zaterdag maakt Winehouse haar comeback op de Britse televisie. Ze zal haar petekind als achtergrondzangeres steunen tijdens Strictly Come Dancing, de Britse variant van Dancing with the Stars. De 13-jarige Dionne Bromfield, die als eerste artiest tekende bij Winehouse' eigen label, zal optreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen