Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oude knarren ZZ Top bespelen Nederland opnieuw

Shownieuws

ZZ Top liet de Amsterdamse Heineken Music Hall donderdag trillen op zijn grondvesten. De rockband deed Nederland zeven jaar geleden voor het laatst aan.

ZZ Top liet ondanks de gevorderde leeftijd van de bandleden de Amsterdamse Heineken Music Hall donderdag trillen op zijn grondvesten. De rockband deed Nederland zeven jaar geleden voor het laatst aan. De karakteristieke zonnebrillen, baarden en lange jassen ontbraken tijdens het weerzien niet.

De nummers die bassist Dusty Hill, gitarist Billy Gibbons en drummer Frank Beard ten gehore brachten, klonken nog steeds vertrouwd. Gibbons bespeelde zijn gitaar met een peso-muntstuk en bracht met zijn 'flageolets' het vertrouwde ZZ Top-geluid voort. Ook de geoefende danspasjes zorgden ervoor dat de show niet onderdeed voor de optredens zoals de fans die ooit gewend waren.

De rockformatie ZZ Top werd opgericht in de jaren zeventig en bestaat na 39 jaar nog steeds uit de oorspronkelijke bandleden. Hits als 'Gimme all your Lovin', 'La Grange', 'Sharp Dressed Man' en 'Tush' worden ook anno 2009 nog steeds luidkeels meegezongen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen