Kies je favoriete radiostation

Dossiers

André Hazes herdacht

Shownieuws

Volkszanger André Hazes overleed precies vijf jaar geleden aan een hartstilstand. Nederland laat dat niet ongemerkt aan zich voorbij gaan.

Volkszanger André Hazes overleed precies vijf jaar geleden aan een hartstilstand en dat laat Nederland niet ongemerkt voorbij gaan. Verschillende initiatieven laten woensdag zien dat de ongekroonde koning van het levenslied ook na zijn dood nog razend populair is.

Postbedrijf TNT geeft voor de gelegenheid Hazes-postzegels uit. De kinderen van de overleden zanger zullen de unieke zegels woensdag in de Amsterdam Arena in ontvangst nemen. De rest van de dag zijn Roxeanne en Dré Hazes te zien op het digitale televisiekanaal Sterren.nl waar de twee herinneringen aan hun vader ophalen.

Fans van Hazes organiseren een muzikaal eerbetoon in de Amsterdamse discotheek The Powerzone. Een heel leger Hazes-imitatoren moet de herinneringen aan de zanger levend houden.

Man Bijt Hond pakt de herdenking heel anders aan. Zij laten een paranormaal begaafd medium opdraven dat contact probeert te leggen met de volkszanger.

Radiozender 100% NL maakt er een hele herdenkingsweek van. Met als klap op de vuurpijl een top 25 met de beste nummers van Hazes, gekozen door het publiek. De presentatie van de lijst is in handen van zanger Xander de Buisonjé.

André Hazes werd bekend met nummers als 'Eenzame kerst', 'De vlieger' en 'Een beetje verliefd'. Vijf jaar geleden overleed de volkszanger aan een hartstilstand. Vier dagen later eerden bijna vijftigduizend fans en belangstellenden de zanger tijdens een herdenkingsdienst in zijn geboorteplaats in de Amsterdam Arena.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen