Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse Emmy-winnaar dolblij

Shownieuws

De Nederlandse documentairemaker Joost van der Valk vindt het winnen van de Emmy Award 'helemaal te gek'. De ceremonie was een nogal 'lange zit'.

De Nederlandse documentairemaker Joost van der Valk vindt het winnen van de Emmy Award 'helemaal te gek' en 'waanzinnig'. De ceremonie was een nogal 'lange zit', maar het ontvangen van het beeldje maakte alles goed voor de filmmaker.

Van der Valk won het felbegeerde beeldje maandag voor zijn documentaire 'Saving Africa's witch children', die hij samen met de Engelse regisseur Mags Gavan maakte. De filmmaker kreeg de prijs in de categorie Current Affairs. Vorig jaar won Peter R. de Vries een beeldje voor zijn uitzending over de verdwenen Natalee Holloway.

"Het was een eindeloze ceremonie", vertelt Van de Valk. "Er werden zo'n vijftig Emmy's uitgereikt die avond. We waren een beetje ingedut, toen ik opeens mijn naam hoorde. Dan gaat alles heel snel. Je bedankpraatje mag maar dertig seconde duren."

Of de documentaire binnenkort op de Nederlandse televisie te zien is, is nog niet bekend. "Dat is nogal een teleurstelling", vertelt Van de Valk. "We hebben de film al verkocht aan de Verenigde Staten, Australië, Denemarken en Zwitserland, maar de Nederlandse publieke omroep vond de film niet bij de omroep passen. Misschien dat daar door de Emmy verandering in komt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen