Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Entertainment Group failliet verklaard

Shownieuws

Het doek voor The Entertainment Group is gevallen. Een rechter verklaarde het noodleidende artiestenbureau van Marco Borsato dinsdagmiddag failliet.

Het doek voor The Entertainment Group is gevallen. Een rechter verklaarde het artiestenbureau van Marco Borsato dinsdagmiddag failliet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse rechtbank.

Het faillissement van The Entertainment Group hing al langer boven het hoofd van het bedrijf dat het management van artiesten als Marco Borsato, Ilse de Lange en Guus Meeuwis regelde. De organisatie werd eerder in verband gebracht met een aantal dubieuze bedrijfsovernames door zusterbedrijf Lab Venture. TEG werd vorige week uitstel van betaling verleend.

TEG organiseerde ook de concertshow Symphonica in Rosso, waarbij souldiva Diana Ross in oktober haar opwachting zou maken. Marco Borsato gaf eerder aan alles te zullen doen om de concerten gewoon door te laten gaan. De zanger geeft morgen een persconferentie om de situatie toe te lichten.

Borsato investeerde naar verluidt miljoenen in The Entertainment Group. Een groot deel van de inkomsten die Borsato vergaarde met optreden werden in het bedrijf gestopt. Borsato houdt vol tot voor kort niet op de hoogte te zijngeweest van de nijpende situatie. Wat de financiële gevolgen van het faillissement voor Borsato persoonlijk zijn is nog niet bekend.

De Telegraaf bericht dat het personeel van TEG dinsdagmiddag massaal inboedel uit het kantoorpand heeft ontvreemd. Het zou gaan om diverse gouden platen van artiesten en andere waardevolle spullen. Het bedrijf heeft geen geld meer om de salarissen van september aan haar personeel over te maken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen