Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Popgroep A-ha stop ermee na vijfentwintig jaar

Shownieuws

Popgroep A-ha hangt na vijfentwintig jaar de microfoon aan de wilgen. Op de website van het trio wordt donderdag bekendgemaakt dat de groep definitief stopt.

Popgroep A-ha hangt na vijfentwintig jaar de microfoon aan de wilgen. De groep uit Noorwegen meldt op de eigen website er definitief mee te stoppen.

Het trio wil volgend jaar nog een keer op wereldtournee om hun 25-jarige jubileum te vieren. De heren klimmen op 4 december voor het allerlaatst op het podium in Oslo.

De drie houden het voor gezien zodat ze zich kunnen bezighouden met 'andere belangrijke dingen in het leven, zoals politiek of liefdadigheidswerk en natuurlijk om nieuwe gebieden te ontdekken in de kunst en muziek'. "De band gaat met pensioen, maar wij niet", verklaren de bandleden.

De band werd midden jaren tachtig wereldberoemd met internationale hits als 'The sun always shines on tv' en 'Take on me'. Gitarist en songwriter Paul Waaktaar-Savoy, keyboardspeler Magne Furuholmen en zanger Morten Harket maakten in totaal negen studioalbums.

Het laatste album van A-ha was 'Foot of the mountain'. Hierin gingen de heren weer terug naar het kenmerkende geluid waar ze mee begonnen zijn. "Verandering is altijd moeilijk, maar het is tijd om verder te gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen