Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Boyzone-zangers blijven laatste nacht bij Gately'

Shownieuws

De collega's van Boyzone-zanger Stephen Gately gaan het lichaam van hun overleden bandmaatje ophalen van Mallorca. Gezamenlijk vliegen ze terug naar Ierland.

De collega's van Boyzone-zanger Stephen Gately gaan het lichaam van hun overleden bandmaatje ophalen van Mallorca. Gezamenlijk vliegen ze terug naar Ierland, waar de zanger zaterdag begraven wordt. Tijdens zijn laatste nacht waken de zangers bij het graf van hun vriend. Dat meldden verschillende Britse media.

De familie van de zanger neemt vrijdag in besloten kring afscheid van hun dierbare. Dat schrijft de Britse Daily Telegraph. Zaterdag vindt in de Saint Lawrence O'Toole kerk in Dublin de uitvaartdienst plaats. Volgens de Britse Daily Mirror brengen de Boyzone-zangers de nacht voor de mis bij Gately in de kapel door, omdat Stephen er 'niet van hield om alleen te zijn'.

De Britse zender Sky News meldt dat de vier bandleden de kist van hun collega dragen tijdens de begrafenis. Dit zouden ze samen met twee familieleden van de zanger doen.

Ronan Keiting, Keith Duffy, Mikey Graham en Shane Lynch betuigden dinsdag hun medeleven aan de ouders van Gately in Dublin. De bandleden vertelden dat er plannen zijn om een herdenkingsdienst in Londen te organiseren. Gately en zijn partner Andrew Cowles woonden samen in de Britse hoofdstad.

Gately overleed zaterdag op 33-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Mallorca. Een vriend vond hem rond het middaguur in het vakantieverblijf na een avondje stappen. De Boyzone-zanger zat in zijn pyjama op de grond met zijn hoofd in een kussen. Uit de eerste resultaten van de lijkschouwing blijkt dat Gately kampte met een longoedeem.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen