Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dr. Phil wordt beschuldigd van hersenspoelen

Shownieuws

Een ex-patiënt van Dr. Phil is naar de rechter gestapt omdat ze door hem gehersenspoeld zou zijn. Volgens de patiënt heeft Dr. Phil haar ook aangerand.

Een ex-patiënt van Dr. Phil is naar de rechter gestapt omdat ze door de tv-psycholoog gehersenspoeld zou zijn. Volgens de patiënt heeft de tv-psycholoog haar ook aangerand en gedwongen om naar een naakte man te staren. Ex-patiënt Shirley Rae Dieu beweert dat ze door de behandeling van Dr. Phil alleen maar meer psychische klachten heeft gekregen. Dat meldde het Amerikaanse tijdschrift People donderdag.

"Hij liet me naar banden van mezelf kijken waarin ik heel anders leek dan ik daadwerkelijk ben", staat in de rechtbankdocumenten beschreven. "Zo probeerde hij mij te hersenspoelen."

"Dr. Phil is een totaal ander mens dan dat hij zich op de televisie doet voorkomen", verklaarde ze aan het tijdschrift. Ook vertelt de ex-patiënt dat een andere vrouw haar bij zal staan tijdens de zitting. "Je hebt geen idee wat ik en die andere vrouw hebben meegemaakt."

Het is overigens niet de eerste keer dat Rae Dieu de gang naar de rechter maakt, in 2002 heeft ze een ziekenhuis aangeklaagd vanwege wanpraktijken. Ook zou ze in mei vorig jaar failliet zijn verklaard. Hoeveel schadevergoeding de gedesillusioneerde ex-patiënt eist is nog niet duidelijk.

De 59-jarige Dr. Phil kreeg eerder ook al andere claims aan zijn broek. In 2006 werd hij aangeklaagd door twee mannen omdat Dr. Phil impliceerde dat ze verdachten waren in de zaak van Natalee Holloway. En in 2005 werd de tv-psycholoog, die zijn televisiecarrière bij Oprah begon, aangeklaagd door gebruikers van dieetpillen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen