Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Oorlogswinter' krijgt zegen Marco Borsato

Shownieuws

Marco Borsato laat zien dat hij een goede verliezer is. "Oorlogswinter is een fantastische film die ik alle succes gun als Nederlandse Oscarinzending."

Marco Borsato laat zien dat hij een goede verliezer is. "Oorlogswinter is een fantastische film die ik alle succes gun als Nederlandse afvaardiging voor de Oscars", schreef de zanger woensdag op zijn Twitterpagina. Eerder op de dag werd bekend dat 'Oorlogswinter' in plaats van zijn film 'The silent army' de Nederlandse Oscarinzending wordt.

Bij de voordracht van 'The silent army' liepen de gemoederen hoog op. Een aantal filmproducenten tekende bezwaar aan tegen de keuze, omdat 'The silent army' niet zou voldoen aan de eisen van The Academy, de organisatie achter de Oscars.

De producenten hebben uiteindelijk hun gelijk gehaald. De film waarin Borsato de hoofdrol speelt, werd afgewezen omdat 'The silent army', een afgeleide versie van 'Wit licht' is. The Academy ziet de bewerking daarom niet als origineel werk.

Martin Koolhoven, de regisseur van 'Oorlogswinter', is niet verrast. "Ik wist dat deze regel bestond en dat het niet mocht", vertelde Koolhoven aan RTL Boulevard. "Het voelt als een soort rare lange wedstrijd, maar we hebben gewonnen op penalty's", aldus de regisseur.

Martijn Lakemeier, de hoofdrolspeler van 'Oorlogswinter' heeft de commotie rondom de Nederlandse Oscarinzending niet zo gevolgd. "Ik had me er al bij neergelegd."

Het 16-jarige talent dat een Gouden Kalf won voor zijn rol in de oorlogsfilm, gaat niet naast zijn schoenen lopen door het succes. Mocht Lakemeier naar de Oscaruitreiking gaan, dan hoeft hij niet naast grote internationale namen plaats te nemen. De jonge acteur wil graag naast zijn medespeler Yorick van Wageningen zitten, of anders naast Koolhoven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen