Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Susan Smit komt op voor meisjes in Bangladesh

Shownieuws

Susan Smit reisde af naar Bangladesh en Hadassah De Boer naar Liberia om daar de positie van meisjes te onderzoeken. Hier zijn documentaires van gemaakt.

Schrijfster Susan Smit en presentatrice Hadassah de Boer zetten hun beste beentje voor. Smit reisde af naar Bangladesh en De Boer naar Liberia om daar de positie van meisjes onder de loep te nemen. Beiden leggen hun ervaring vast op film.

Smit ontmoette in de hoofdstad Dhaka meisjes die worden uitgebuit als huisslavin. 'Ik heb meisjes ontmoet die vanaf hun 6e jaar veertien uur per dag werken, geslagen worden, slecht te eten krijgen en op de grond moeten slapen terwijl er lege bedden in huis zijn", vertelde Smit. "De twee uur per dag school, waar ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland zich hard voor maakt, is hun enige ontsnapping."

De Boer sprak met meisjes in Liberia die slachtoffer zijn van seksueel misbruik door rebellen. De presentatrice stak hen een hart onder de riem en bezocht projecten van de ontwikkelingsorganisatie.

De twee gingen op reis op uitnodiging van Plan Nederland en de groene omroep Llink. De programma's, die deel uitmaken van de campagne 'Because I am a Girl', komen op 17 en 31 oktober op de buis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen