Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The silent army' toch niet naar Oscars

Shownieuws

'The silent army' is toch niet de Nederlandse Oscarinzending. De organisatie achter de Oscars heeft de bewerking van 'Wit licht' uitgesloten van deelname.

'The silent army' is toch niet de Nederlandse Oscarinzending voor de categorie 'beste niet-Engelstalige film'. The Academy, de organisatie achter de Oscars, heeft de bewerking van 'Wit licht' uitgesloten van deelname. Dat maakt Holland Film, het bedrijf achter het Nederlandse inzendinitiatief, woensdag bekend. In plaats van 'The silent army' is 'Oorlogswinter' nu in de race.

Rondom de voordracht van 'The silent army' ontstond veel commotie. Een aantal filmproducenten tekende bezwaar aan tegen de keuze van Holland Film, omdat 'The silent army' niet zou voldoen aan de eisen van The Academy. Holland Film boog zich opnieuw over de inzending, maar kwam tot de conclusie dat 'The silent army' aan alle eisen voldoet. The Academy bepaalde anders.

Volgens de organisatoren van de Oscars is 'The silent army', met Marco Borsato in de hoofdrol, niet toelaatbaar. The Academy ziet de film als een afgeleide versie van 'Wit licht', waarmee 'The silent army' geen origineel werk is.

Holland Film stuurt nu zijn tweede keuze naar Los Angeles. Dit betreft de film 'Oorlogswinter' van regisseur Martin Koolhoven. Koolhoven schaarde zich achter de filmproducenten die bezwaar maakten tegen de keuze van Holland Film. 'Oorlogswinter' is bovendien kanshebber tijdens de European Film Awards, de Europese tegenhangers van de Oscars.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen