Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brainpower ontvangt award bij start theatertournee

Shownieuws

Brainpower moet weer een plekje vrijmaken op zijn schoorsteenmantel. De rapper ontvangt zaterdag in het theater de Multi Platinum Combined Sales Award.

Brainpower moet weer een plekje vrijmaken op zijn schoorsteenmantel. De rapper ontvangt zaterdag de Multi Platinum Combined Sales Award bij de première van zijn theatertournee.

Brainpower, die in het echt Gert-Jan Mulder heet, krijgt het edelmetaal voor de verkoop van meer dan tweehonderdduizend albums, singles en dvd's. De 33-jarige rapper heeft de award voor een groot gedeelte te danken aan zijn nummer 1-hit 'Dansplaat'. De single vloog in 2002 maar liefst veertigduizend keer over de toonbank.

De Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van beeld- en geluiddragers (NVPI) erkent de prijs niet, maar volgens een woordvoerder mag iedereen een eigen prijs in het leven roepen. De NVPI verdeelt in Nederland de gouden en platina platen.

Maandag verschijnt het 'Greatest Hits'-album van Mulder. Ter gelegenheid van het tienjarig rapjubileum van Brainpower bevat het dubbele schijfje al zijn singles van het afgelopen decennium. De theatertour 'Mijn manier' reist tot eind december door het hele land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen