Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan leent stem aan natuurdocumentaire

Shownieuws

Een zeeschildpad zwemt dit najaar onder begeleiding van Georgina Verbaans stem door de bioscopen. Verbaan spreekt de voice-over van de documentaire in.

Een zeeschildpad zwemt dit najaar onder begeleiding van Georgina Verbaans stem door de Nederlandse bioscopen. Verbaan leent haar stem aan een natuurdocumentaire over het beest. Dat heeft filmdistributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt.

Verbaan zal de voice-over van de film inspreken. "Gezien Georgina's inzet voor het welzijn van dieren en haar prettige, frisse stem is zij de perfecte persoon om dit prachtige verhaal te vertellen", meent Rachel van Bommel van Independent Films.

In de documentaire 'Turtle: the incredible journey' wordt de reis van een loggerhead zeeschildpad gevolgd. Het beest komt ter wereld op een strand in het Amerikaanse Florida, steekt de Atlantische Oceaan over naar Afrika en keert uiteindelijk weer terug naar zijn geboorteplaats.

De natuurdocumentaire gaat in première tijdens het Cinekid-festival, dat tussen 14 en 23 oktober plaatsvindt. Vanaf oktober is de film ook in een aantal Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen