Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeremy Piven haalt gelijk in sushizaak

Shownieuws

Jeremy Piven heeft na ruim een halfjaar gelijk gekregen. De acteur brak zijn contract niet toen hij zich met een kwikvergiftiging terugtrok uit een toneelstuk.

(Novum/AP) - Het spreekwoord 'op het eind van de fuik vangt men de vis' is vanaf donderdag ook voor Jeremy Piven van kracht. Na ruim een halfjaar bekvechten met een Broadway-producent heeft de acteur gelijk gekregen. Hij heeft zijn contract met de producenten van het toneelstuk 'Speed-the-plow' niet gebroken.

Piven moest de hoofdrol in de Broadway-productie na twee maanden abrupt naast zich neerleggen toen hij in het ziekenhuis belandde met een kwikvergiftiging. Die liep hij naar eigen zeggen op doordat hij jarenlang dagelijks sushi at. De 44-jarige acteur moest van artsen direct absolute rust houden en kon niet meer op de planken klimmen voor 'Speed-the-plow'.

De producenten van het toneelstuk dienden bij de vakbond van toneelacteurs een klacht in tegen de acteur. Die besloot donderdag dat de acteur niets verkeerd heeft gedaan. "De waarheid heeft gezegevierd", reageerde Piven. "Het is een erg lange reis geweest. Ik ben blij dat we verder kunnen en dat alle feiten en ook de medische feiten gehoord zijn."

De acteur zegt dat hij echt van de wereld was door de vergiftiging. "Ik was uitgeput en tegen de tijd dat ik in het ziekenhuis belandde had ik hartritmestoornissen. De arts zei dat ik voor mezelf moest zorgen. Vanaf de eerste week van de repetities was ik behoorlijk gehandicapt."

De 'Speed-the-plow'-producenten leggen zich neer bij het besluit, maar zijn wel teleurgesteld in de vakbond. "Wij zijn het zeker niet eens met deze uitkomst." Het toneelstuk, waarin Piven een ambitieuze Hollywood-producer speelde, was van oktober tot februari te zien. Pivens rol werd overgenomen door drie acteurs, onder wie William H. Macy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen