Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Jackson waarschuwde politie over drugs

Shownieuws

De nabestaanden van Michael Jackson dachten dat de King of Pop heroïne in zijn slaapkamer had liggen. Na onderzoek bleek dat het niet om de drugs ging.

(Novum/AP) - De nabestaanden van Michael Jackson dachten dat de King of Pop heroïne in zijn slaapkamer had liggen. Dat blijkt uit het huiszoekingsbevel voor Jacksons woning, dat donderdag is vrijgegeven. Na onderzoek bleek dat het niet om heroïne ging. Wel troffen agenten marihuana aan in Jacksons woning.

Een dag na het overlijden van de 50-jarige zanger werd zijn woning in Los Angeles doorzocht door de politie. Die kregen daarbij aanwijzingen van de familie Jackson. De nabestaanden beweerden dat ze heroïne in Michaels slaapkamer hadden gevonden. Die drug werd niet aangetroffen, maar agenten haalden wel twee zakjes marihuana en verschillende medicijnen boven water.

Al twee maanden is de politie druk bezig met het onderzoek naar Jacksons dood. Langzaamaan vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Lijfarts Conrad Murray blijft de spil in het onderzoek, agenten gaan ervan uit dat hij nalatig is geweest bij het toedienen van medicijnen. Een medicijnencocktail van onder meer het sterk verdovende middel propofol werd de King of Pop op 25 juni fataal.

Na Jacksons dood barstte de rechtszaak over zijn nalatenschap los. De voogdij over de drie kinderen van de zanger ging naar Michaels moeder Katherine. Tijdens de zitting liet dermatoloog Arnold Klein van zich horen. Hij zette vraagtekens bij de opvoeding die de kinderen bij Katherine zouden krijgen. Geruchten dat Klein de biologische vader van de twee oudste Jackson-kinderen zou zijn, werden door zijn actie in de rechtbank enkel aangewakkerd.

Klein liet donderdag via zijn advocaat weten de beslissing van de rechter niet aan te vechten. Het feit dat Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) nu een eigen advocaat hebben, is voor de dermatoloog voldoende. Die advocaat kregen de drie koters toegewezen op last van de rechter.

De arts, die Jackson jarenlang behandelde, zegt dat hij er zeker van wil zijn dat Jacksons kinderen een normale opvoeding krijgen. Volgens Klein drukte Michael hem meerdere malen op het hart dat hij zijn nakomelingen niet wil onderwerpen aan de druk van de showbizzwereld. Michael werd op jonge leeftijd samen met zijn broers door zijn vader Joe klaargestoomd voor een carrière in de muziekindustrie.

Klein, die zegt niet de vader te zijn, wil wel deel uit blijven maken van het leven van de Jackson-kinderen. "Het is voor hem belangrijk dat de kinderen altijd een veilige haven hebben", laat zijn advocaat weten. "Ze mogen altijd contact met hem opnemen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen