Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mischa Barton: operatie en stress oorzaak opname

Shownieuws

Het trekken van vier verstandskiezen en stress veroorzaakten Mischa Bartons ziekenhuisopname. De actrice werd in juli opgenomen op een psychiatrische afdeling.

Het trekken van vier verstandskiezen en stress veroorzaakten Mischa Bartons opname in een ziekenhuis in Los Angeles. Voor het eerst sinds haar gang naar het Cedars-Sinai Medical Center doet de 23-jarige actrice een boekje open over haar opname op de afdeling psychiatrie. "Alles kwam tegelijkertijd op me af, het was net een verschrikkelijke storm", tekent het Amerikaanse tv-blad Time Out New York op uit Bartons mond.

"Ik moest een verschrikkelijke operatie ondergaan. Alle vier mijn verstandskiezen werden verwijderd, het was een nachtmerrie", zegt The O.C.-actrice over haar operatie. "Het ging niet goed en ik moest een tweede keer onder het mes. Tegelijkertijd reisde ik veel naar het buitenland af in verband met contracten en maakte ik me op voor de opnamen van The Beautiful Life."

Dat bleek te veel hooi op de vork van de 23-jarige Barton, die in juli in het ziekenhuis belandde. De actrice werd gedwongen onder psychiatrisch toezicht geplaatst, iets wat alleen gebeurt met patiënten die een gevaar voor zichzelf of voor hun omgeving vormen. "Alles kwam tegelijkertijd: de tv-show, het vele reizen en de mislukte operatie. Bovendien kon ik in verband met de opnamen geen pijnstillers slikken."

Barton, die het hospitaal een maand geleden verliet, zegt de controle over haar leven weer terug te hebben. "Soms moet je de bodem bereiken en heel erg gestresst zijn voordat je je weer beter kunt voelen. Ik kon het allemaal niet meer aan, maar nu heb ik de controle weer terug." Toch kan de actrice niet benoemen waardoor ze op de psychiatrische afdeling belandde. "Ik denk niet dat het een zenuwinzinking was, ik weet niet of ik die wel kan hebben. Maar het was erg zwaar. Het duurde niet lang en ging meer om de pijn. Ik heb nu veel meer respect voor mensen met chronische pijn."

De actrice, die twee weken uit de roulatie was, zegt dat ze maar korte tijd in het ziekenhuis heeft doorgebracht. "Ik wilde gewoon weer aan het werk. Mijn arts vertelde me dat ik geluk heb gehad, ik had het gevoel in mijn lippen en gezicht kunnen verliezen. Dat is natuurlijk verschrikkelijk, ik zou dan niet meer kunnen acteren."

Mischa Barton was tussen 2003 en 2006 als Marissa Cooper te zien in de Amerikaanse hitserie The O.C. Momenteel werkt ze aan een nieuwe serie, The Beautiful Life. Daarvoor kruipt ze in de huid van Sonja Stone, een bekend model dat probeert haar carrière weer op de rails te krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen