Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gisele Bündchen zet zich in voor milieu

Shownieuws

Gisele Bündchen heeft er een baantje bij. Het 29-jarige Braziliaanse model wordt ambassadeur van de VN en gaat zich daarbij inzetten voor het milieu.

Gisele Bündchen heeft er een baantje bij. Het Braziliaanse model wordt ambassadeur van de VN en gaat zich daarbij inzetten voor het milieu. De 29-jarige was zeer vereerd dat de VN haar benaderde voor de functie om klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Dat schrijft het Amerikaanse People.

Bündchen bekommerde zich voor het eerst echt om de verandering van het milieu tijdens haar reis door de Amazone in 2003. "Ik bracht een week door bij een indianenstam. Alle stamleden klaagden dat ze ziek werden door het vervuilde water. Alle pesticiden kwamen rechtstreeks in het water, omdat er geen bomen waren om de rivieren te beschermen. Vissen waren ziek, het water was vervuild. Ik dacht toen: 'Wie doet hier iets aan?'."

Het model besloot actie te ondernemen door 'groene tips' op haar weblog te geven. Ook zette ze 'Agua Limpa' op, een stichting die als doel heeft bomen te planten in de Amazone. Met haar inzet voor het milieuprogramma van de VN wil het Gisele duidelijk maken hoe we zorg kunnen dragen voor onze planeet. Het model is in verwachting van haar eerste kindje. "Als een moeder in spe vraag je je steeds vaker af hoe we onze planeet achterlaten voor de volgende generatie."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen