Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The silent army' toch naar Oscars

Shownieuws

Ondanks alle kritiek wordt 'The silent army' toch ingestuurd als Nederlandse Oscarinzending voor een nominatie voor 'beste niet-Engelstalige film'.

Ondanks alle kritiek wordt 'The silent army' toch ingestuurd als Nederlandse Oscarinzending voor een nominatie voor 'beste niet-Engelstalige film'. Eerder tekende een aantal producenten bezwaar aan tegen de beslissing, omdat de film niet zou voldoen aan de eisen van The Academy, de organisatie achter de Oscars.

Holland Film, het bedrijf achter het Nederlandse inzendinitiatief, besloot zich na het commentaar opnieuw te buigen over de inzending. De jury toetste de film nogmaals aan de gestelde criteria en kwam tot de conclusie dat de film volledig voldoet. Holland Film maakte daarop maandag bekend dat 'The silent army' gewoon naar de Oscars wordt gestuurd.

De bezwaarmakende producenten vrezen nog steeds dat de film niet door de keuring van The Academy zal komen. Holland Film focuste zich volgens hen voornamelijk op de hoeveelheid Engels in de film, terwijl er meer discutabele eigenschappen gemoeid gingen met het bezwaar. Ondanks alles wensen de filmmakers de film veel succes. "We zien wel wat er uitkomt". Op 2 februari wordt bekend of 'The silent army' daadwerkelijk zal worden genomineerd voor een Oscar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen